ÇOCUKLAR İÇİN YEMEK TARİFİ- SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK: KURU MEYVE VE KURU YEMİŞ BARLARI (GRANOLA)

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK : KURU MEYVE VE KURU YEMİŞ BARLARI (GRANOLA)




Malzemeler:
2 elma
Yarım portakalın suyu (yoksa 5 yemek kaşığı meyve suyu da olur)
200 gram kuru meyve (2 su bardağı ufak ufak doğranmış kuru kayısı, kuru erik, kuru üzüm, hurma, yabanmersini... ne seviyorsanız)
125 gram kuruyemiş (1.5 su bardağı ceviz, fındık, tuzsuz badem... ne seviyorsanız rondodan geçirilecek, toz gibi olmayacak)
75 gram (1 su bardağı) yulaf ezmesi
50 gr (5 silme yemek kaşığı) un
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Elmaları soyun çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine meyve suyunu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana kadar yüksek, sonra kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar (12-15 dakika) pişirin. Elmaların sulu kalmasına dikkat edin. Elmaları ocaktan alıp, aynı kapta çatalla ezin.

Derin bir karıştırma kabına yulaf ve unu koyun, karıştırın. Üzerine kuru meyveleri ve kuru yemişleri ilave edin. Suyu ile birlikte elmaları ekleyin. Yağı ilave edin ve elinizle tüm malzemeyi güzelce karıştırın

Fırını 180 dereceye ısıtın. Tepsiye yağlı kağıdı serin. Hazırladığınız karışımı 1 cm kalınlıkte olacak şekilde elinizle bastırarak ve dörtgen şekil vererek tepsiye yayın. 20-25 dakika kadar pişirin.

Fırından alınca küçük parçalar halinde kesin. Kapaklı cam bir kapta 7-10 güne kadar saklayabilirsiniz. Sağlıklı bir atıştırmalık, spor öncesi veya sonrası enerji takviyesi için güzel bir seçenektir.

Afiyet olsun.

Sevgi ve selamlarımızla...